Het weer wordt slechter en slechter. De temperaturen dalen, de zon laat minder van zich zien en de lucht lijkt alleen nog de kleur grijs te kennen. Als je aan ons zou vragen hoe laat het is, zouden wij antwoorden: tijd voor vakantie! Haal je zomerkleding maar weer uit de kast, of koop snel nieuwe zomerkleding, pak je paspoort en zoek de zon op. Wij geven je de beste tips.

 

Tip 1: kies je land

Vanzelfsprekend is onze eerste tip om voor een lekker warm land te kiezen. Probeer echter wel voor een land te gaan wat niet al te ver weg is.

 

Tip 2: ticket boeken

Boek je ticket zo snel mogelijk na dat je het land hebt uitgekozen. Let goed op de prijzen, sommige vliegmaatschappijen zijn écht goedkoper dan anderen.

 

Tip 3: koffer pakken

Ten eerste is het belangrijk dat als je alleen handbagage meeneemt, je geen vloeibare producten mee neemt (maximaal 10 verpakkingen van maximaal 100 milliliter). Ten tweede moet je aan alle essentiële dingen denken: paspoort, borstel, föhn, etc.

Dan de kleding! Lange broeken en truien kun je lekker achterlaten in Nederland. Onze tip is om veel jurkjes mee te nemen, echte ibiza jurkjes. Een jurkje is namelijk altijd wel geschikt. Een gebreid vest(je) erover heen staat heel leuk in de avonduurtjes. Ook van korte broekjes en rokjes kan je een riant aantal inpakken, het is leuk om een kort broekje te combineren met een lang en luchtig shirt. Dan lijkt het een soort mini-jurkje.

 

Tip 4: terugreis

Dan is daar het moment van de terugreis… Zo’n vakantie gaat natuurlijk altijd sneller voorbij dan je lief is. Hopelijk heb je niet teveel kleding meegenomen zodat je koffer nog dicht past. Regel voor vertrek terug een taxi, zodat dat zo soepel mogelijk verloopt.

Wanneer je weer aankomt in ons koude kikkerlandje is het de kunst om het uitgeruste gevoel vast te houden. Als je snel weer het gevoel krijgt dat je het te druk hebt, denk dan terug aan de zon.