Vandaag is het 1 december, de eerste dag van de ‘gezelligheid-maand’. Het is een maand vol cadeautjes, die je zowel krijgt als geeft. Helaas zien we dit ook snel terug in onze uitgaven, die stijgen namelijk aanzienlijk. Bespaar daarom zoveel mogelijk op je andere uitgaven. Zoek naar aanbiedingen van bijvoorbeeld de pamper luiers (als je al moeder bent natuurlijk), let op de bonus bij de albert heijn, kijk goed in de reclamefolders, bespaar op elektriciteit, laat dat ene paar schoenen liggen in de winkel en ga zo maar door. Op deze manier kun je de allerleukste cadeautjes kopen voor je vriend(inn)en en familie! In dit artikel zullen we de leukste manieren bespreken om sinterklaas en kerst te vieren.

Dobbelspellen

Dobbelspellen met kerst en Sinterklaas zijn tegenwoordig ontzettend populair, en we vermoeden dat deze trend nog lang aan zal houden! Het principe is dat iedereen meerdere kleine cadeautjes koopt, rond de vier cadeautjes. Door middel van dobbelstenen en eventueel opdrachtkaartjes wordt bepaald voor wie het cadeautje is. Online zijn velen variaties te vinden op dit dobbelspel. De meeste spellen bestaan uit verschillende, meerdere rondes. De eerste rond draait meestal om alle cadeaus van tafel te pakken, ‘te winnen’. Vervolgens, in de tweede ronde, worden deze vaak uitgepakt. In de derde ronde worden ze ‘veilig gesteld’, en is het cadeautje écht voor jou. De opdrachtkaartjes waar we het eerder over hadden kunnen in elk van deze rondes van toepassing zijn. Dit kun je geheel zelf bepalen.

 

Originele cadeautjes

Het is leuk om originele cadeautjes te geven, zo weet je ook (bijna) zeker dat de persoon het cadeautje nog niet heeft. Een idee wat erg leuk is – en wat we daarom ook vaak zien – is dat in ieder geval één cadeautje een soort tweedehands cadeautje moet zijn. Denk hierbij aan iets wat je al lang in de kast hebt liggen, en eigenlijk heel leuk is; maar niet vaak gebruikt. Dit is heel leuk om aan iemand te geven.