We weten allemaal hoe het is om je laveloos en loom te voelen, deze dagen wisselen gelukkig af met dagen waarbij we wel goed in ons vel zitten — thank god! Goed in je vel zitten is een van de fijnste gevoelens, vinden jullie ook niet? De hamvraag is natuurlijk hoe je dit dan bereikt…

 

Sporten en eten

Door te sporten en goed te eten bereik je snel het ‘goed in je vel’ zitten. Nu leiden we bijna allemaal een druk leven, waardoor het hier nog wel eens aan schort. Werp voordat je boodschappen gaat doen even een snelle blik in de folder van ah bonus. Hierdoor weet je wat in de aanbieding is en doe je inspiratie op voor het eten, dit bespaart dus veel tijd (en geld). Probeer ook tijd over te houden voor sporten, wat net zo belangrijk is als goed eten. Wees gerust, je hoeft niet per se elke dag die 10 km te rennen, maar probeer elke dag actief in beweging te zijn. Pak bijvoorbeeld in plaats van de auto de fiets naar je werk of je studie.

 

Zelfverzekerdheid

Daarnaast zitten mensen die zelfverzekerd zijn over het algemeen beter in hun vel. Dit is een proces op lange termijn. Toch kun je proberen dit op korte termijn te bereiken. Begin met, hoe stom het ook klinkt; te doen alsof. Je lichaamstaal verandert hierdoor, als je je zelfverzekerd gedraagt merken mensen dit op en zullen ze je anders gaan behandelen. Dit kan echter wel snel neigen naar arrogantie, let daar dus voor op! Nog een tip is om eens uit je comfort-zone te treden. Hierdoor leer je écht veel. Leer van die ervaringen en probeer niets persoonlijk op te nemen, door dat te doen maak je jezelf namelijk al snel gek. Wees tot slot voorbereid op zoveel mogelijk. Denk je scenario’s in en bedenk hoe je in zo’n geval zal handelen. Zo sta je altijd sterker in je schoenen.

 

Mensen

‘Surround yourself with the best of the best.’ Wees selectief in welke personen je dichtbij laat komen en in welke je energie gaat stoppen. Kies mensen die je zullen motiveren en waarvan je weet dat ze voor je klaar staan.