We zien ze haast overal: fashionista’s. Werp maar eens een blik op Facebook, Tumblr, blogs, youtube en (vooral) Instagram. Stiekem hopen we allemaal dat we er ook één zijn. Maar wat is een fashionista nou precies? En wanneer ben je er een? Ten slotte: hoe word je een echte fashionista?

Fashionista

Als je de definitie van fashionista op zou zoeken, kom je vaak terecht bij het volgende. ‘Modieuze vrouw’, ‘Iemand die de mode op de voet volgt’, etc. Echter kunnen we stellen dat het misschien wel wat meer is dan dat. Het lijkt tegenwoordig namelijk ook meer te gaan om populariteit, en dan bedoelen we eigenlijk de populariteit op de sociale media. Zoals in de inleiding genoemd zijn er veel media bepalend bij het verspreiden van bijvoorbeeld de mode.

Fashionista’s komen vaak van mode-opleidingen en/of kunstopleidingen en dergelijke. Een voorbeeld hiervan is AMFI.  Een belangrijk onderdeel van zo’n opleiding is een stage. Ervaringen opdoen, proeven van het mode-wereldje, dat maakt iemand tot een fashionista. Er zijn ook veel fashionista’s die het zichzelf als het ware hebben aangeleerd. Dit kun jij ook!

Tips

Zorg er ten eerste voor dat je dus goed op de hoogte bent van de allerlaatste mode trends. Dit kun je doen op veel verschillende manieren. Zo kun je vaak gaan winkelen, waarbij het niet eens noodzakelijk is om daadwerkelijk kleding aan te schaffen. Het gaat er daarbij puur om dat je ziet wat er in de winkels hangt en dus wat de trends zijn. Bovendien kun je veel inspiratie opdoen van anderen (fashionista’s) die je ziet lopen. Ook kun je een abonnement nemen op een mode blad, zoals de VOGUE.

Wanneer je eenmaal goed bezig bent met de mode te volgen, is het belangrijk om na te gaan denken of je een blog of een mode account wilt gaan starten. Zoals gezegd is Instagram het favoriete medium van velen.

Dan hebben we nog een laatste tip: zorg dat je veel koopjes jaagt. Dit klinkt misschien stom, maar er zijn veel fashionista’s die zich onnodig in de schulden werken. Voorkom dit!