Een mode collage is iets wat heel leuk is om te doen, en vaak simpeler dan de meesten denken! In plaats van topsport is dit uiterst ontspannend. We zullen je in dit artikel de allerbeste tips en tricks geven. Zowel voor online (wat steeds populairder wordt) als gewoon oldschool knip en plak werk. Enjoy!

Online

Online, op het world wide web, is natuurlijk alles te vinden. Zodoende ook ontzettend veel mode afbeeldingen. Kijk maar eens op de site van VOGUE: alle modeshows + de scherpste foto’s van de catwalk zijn hier te vinden. Deze afbeeldingen kun je het beste allemaal opslaan, bijvoorbeeld in de vorm van een eps-bestand (wat is een eps-bestand?). Vervolgens zijn er talloze programma’s waarin je gemakkelijk kunt photoshoppen.

Offline

In een wereld waarin we altijd online zijn, gaat het erom dat we ook genoeg tijd nemen om even offline te zijn. En hoe kun je dat nou beter aanpakken dan ontspannend te knippen en plakken, te knustelen?! Hier gaat onze voorkeur (stiekem) dan ook naar uit.

Tips en tricks

Dan nu, de tips en tricks – deze zijn toepasbaar voor zowel op de computer als op papier.

  • Kleuren
    Velen van jullie zijn waarschijnlijk al bekend met het begrip kleurenschema. Dit houdt in dat een bepaalde afbeelding, foto of verzameling van afbeeldingen/foto’s bestaat uit kleuren die mooi bij elkaar passen. Dit kunnen verschillende tinten zijn, die samen een geheel vormen. Maar dit kunnen ook totaal verschillende kleuren zijn, die bijvoorbeeld contrasteren. Dit mag je helemaal zelf bepalen. Zorg er echter wel voor dat je je aan dit kleurenschema houdt en dat er niet ineens een uitschieter bij zit.
  • Kwaliteit
    Het is on-zet-tend belangrijk dat je foto’s en/of afbeeldingen kiest die kwalitatief goed zijn. Indien dit niet zo is, ziet je collage er al snel uit als een flop simpelweg omdat het niet scherp is.
  • Thema
    Denk na over een thema: een seizoen, een collectie, een speciaal item, etc.