Er zijn ontelbaar verschillende muziekstijlen, en ook veel verschillende kledingstijlen. Maar de hamvraag is natuurlijk: wanneer draag je wat? Denk hierbij aan festivals of een avondje uit. Van carnavalsmuziek, met carnavalskleding (zie deze site) tot alledaagse muziek zoals hitzone…  Wij zullen een aantal combinaties voor je maken!

Hiphop

Aan hiphop festivals is Nederland rijk, de bekendste is voor velen wellicht Appelsap Festival. Grote Nederlandse artiesten (rappers) laten dan hun nieuwste dingen horen. De kledingstijl die we hier zien, is een duidelijke. Het is een street style, vaak gecombineerd met een skater style. Merken als Patta, Parra, Palace, Bape, Supreme, Thrasher, we zien ze allemaal voorbij komen. Om dit goed te combineren, zodat je outfit wel vrouwelijk blijft, is het leuk om een stoer shirt te dragen op een rokje.

Techno

De techno-scene, afkomstig van EDM (electric dance music) is ontzettend opkomend. De festivals zijn talrijk. In de zomer is er haast elke week wel één, en in de winter verplaatst dit gewoon naar binnen. Vooral in de grote steden heeft deze stijl een enorme aanhang, Amsterdam, Rotterdam en Utrecht zijn hierin leidend. De stijl die we bij deze feestgangers zien is vaak een stoere, maar simpele stijl. Een outfit die er leuk uit ziet, maar waar je goed in kunt bewegen is belangrijk. Ook een paar goede sneakers zijn hierbij onmisbaar, zodat je tot in de late (of vroege) uurtjes door kunt gaan.

Jazz

Jazz is een stijl die vooral het ietwat oudere publiek aanspreekt, maar daardoor zeker niet minder leuk! De kleding bij een jazz concert mag best wat chiquer dan normaal, denk daarbij aan een leuk jurkje.

Rock

Er zijn niet heel veel rock concerten in Nederland (helaas), toch zullen we ook deze stijl kort behandelen. Leren kleding doet het eigenlijk altijd wel goed hierbij. Met daaronder een shirtje van een oude rockband (ACDC, Rolling Stones, etc.), op een edgy spijkerbroek.

Nederlandse muziek

Er zijn veel stijlen die we onder deze noemer kunnen plaatsen, van de toppers tot Nederlandse rap. Toch zullen we met Nederlandse muziek vooral doelen op volkszangers zoals André Hazes, Frans Bauer, Guus Meeuwis etc. Vaak wordt er bij deze concerten groots uitgepakt. Twijfel dan ook niet om een outfit vol glitters aan te trekken. Een beetje ordinair mag zelfs ook!