Schoenen zijn het stijlicoon van de 20ste eeuw. Wil je een statement maken met je kleren maar toch netjes en trendy voor de dag komen? Dan zijn schoenen de manier om dat te doen!

De trend op het gebied van schoenen van de laatste 10 jaar zijn toch wel de sneakers. Sneakers hebben de schoenenwereld op de kop gezet. Eigenlijk is het al een oude trend, die ooit begonnen is met de Converse All-Stars. Later heeft de trend echt vorm gekregen door bekende sporters die ook buiten het sporten om op sportschoenen gingen lopen.

Er zijn een aantal modellen sneakers die al sinds jaar en dag verkrijgbaar zijn en zich blijven door ontwikkelen, bekijk daarom altijd de nieuwste sneakers. Voorbeelden hiervan zijn onder andere de Nike Air Max sneakers, Asics Gel Lyte series en de Adidas Original. Van deze modellen zijn de laatste jaren natuurlijk nieuwe varianten uitgebracht maar in de basis zie je nog veel terug van de originele modellen.

Dit is het duidelijkst te zien bij de Nike air max, dit model werd al uitgebracht voor deze eeuw en is in de basis niet veranderd. Ook zie je dit goed terug bij de Adidas original waar ook dezelfde sneaker nog steeds centraal staat voor alle huidige modellen. Ook wordt hier natuurlijk nog wel eens van afgeweken door bijvoorbeeld een speciale uitvoering, deze krijgen dan vak een toevoeging naast de basisnaam zoals Nike Air Max Thea of de Adidas Stan Smith original.

De sneakers zijn te koop in honderden verschillende designs en kleurencombinaties waarbij echt alles mogelijk is. Wil je hip voor de dag komen dan kan je zelf kiezen wat het beste bij je past, maar onthoud, alles is mogelijk!